Transilvania sau Ardealul (în maghiară Erdély, în germană Siebenbürgen) este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, una din regiunile istorice ale României. De-a lungul timpului a făcut parte din Dacia, din Imperiul Roman, din Regatul Ungariei, respectiv din Imperiul Austriac. Pentru circa 170 de ani, între 1526 și 1699, a fost stat independent, sub numele de Principatul Transilvaniei. Între anii 1868 și 1918 Transilvania a fost încorporată părții maghiare a Imperiului Austro-Ungar (parte numită Transleithania, spre deosebire de Cisleithania, care era partea austriacă. La încheierea Primului Război Mondial, în contextul prăbușirii Dublei Monarhii, Ungaria își proclamă independența, incluzând în teritoriul său și Transilvania. Prin tratatul de la Trianon de la data de 4 iunie 1920 se stabilește frontiera între Regatul României și Regatul Ungariei.

În Transilvania găsim următoarele orașe: Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Bistrița, Alba Iulia, Deva, Zalău, Sfântu Gheorghe si Miercurea Ciuc.

Transilvania este de multe ori prezentă în topurile internaţionale privind destinaţiile interesante pentru o vacanţă, fie că este doar pentru un weekend sau un adevărat sejur. Imaginile cu atracțiile turistice din orașele Transilvaniei, fie că vorbim de cetăţi, munţi, lacuri sau centrele istorice ale oraşelor mari, fac înconjurul internetului şi adună milioane de vizualizări pe reţelele de socializare. Milioane de oameni îşi trec pe listă obiectivele turistice din Transilvania după ce văd galeriile foto impresionante din oraşele din Ardeal, iar mulţi chiar ajung aici și rămân impresionați de realitatea pe care o descoperă. Această realitate l-a convins pe Prințul Charles să cumpere o proprietate la Viscri.

Emotion Philms vă prezintă două documentare turistice de lungmetraj despre Cluj-Napoca si Târgu-Mureș. Documentarele cuprind informații despre principalele atracții tursitice și detalii pentru fiecare în parte. Documentare sunt pe suport DVD si pe suport USB Flash. Documentarele sunt narate în limba engleză și au subtitrări în limba: română, maghiară, germană, spaniolă și franceză. Ne dorim ca aceste DVD să ajungă la cât mai mulți străini care să cunoască adevărata față a frumoaselor orașe din Transilvania.

 

ardeal-1


poza2-1tgmuresdvd poza3-clujdvd